Nezařazené

Čím se osvěžit v létě

Léto se rozhodlo ohlásit v tom nejhorším možném stavu a to tak, že teplota vystoupala neuvěřitelným způsobem nahoru. Člověk v domě téměř nemůže dýchat a jedinou záchranou v autě jsou klimatizace. Ani vzduch z větráků již není dostatečnou oporou a nejlepším programem by bylo trávit celý den ve sklepení. Šťastlivci s bazénem pravděpodobně nemusí nic řešit. A ti, kteří jej nemají, se mohou osvěžovat ledovou sprchou a ledovými drinky.
ovoce ve vodě
            Pokud jste milovníky kávy, jasným favoritem se stává ledová káva. Připravíte ji jednoduše. Nejprve si připravíte normální kávu, kterou nalijete do nádoby dostatečně velké tak, aby se vám dovnitř vešel ještě led. Nebojte se ji udělat lehce silnější. Hned ji totiž doplníte ledovými kostkami a celý nápoj vložíte do lednice. Tyto kostky se jistě roztečou. Po nějaké době nápoj vyndáte, promícháte a nalijete do sklenky. Můžete přidat další led, aby káva byla opravdu dostatečně osvěžující. Nebo doplňte navrch zmrzlinu a užívejte si svého drinku.
orosená sklenice
            Dále si předem můžete připravit ovocný sirup. Ten se hodí na oslazení nápojů, vod, nebo přípravu limonád. Na léto můžete připravit například ibiškový sirup, který je chutný, jemně nakyslý. Nechte vařit vodu s lístky ibišku. Poté hrnec přiklopte a nechte louhovat bez vaření. Po hodině přidejte cukr a trochu kyseliny citrónové. Po několika hodinách louhování sceďte a sirup je na světě. Ibiškový sirup s vodou a ledem můžete doplnit například o meruňky, broskve, nebo nektarinky.
ledový čaj
            Stejně tak vás osvěží i obyčejná voda s ovocem. Nejčastější a nejrychlejší na přípravu je voda s citrónem a mátou, která zároveň působí jako antioxidant. Nakrájejte část citrónu na plátky a přihoďte do džbánu s vodou. Z druhé části do džbánu vymáčkněte šťávu a promíchejte. Dle chuti oslaďte, přidejte mátu, nebo nakrájejte ovoce, přidejte led a můžete podávat. Takto se osvěžíte a vaše zdraví se jistě zaraduje.

Mohlo by se vám také líbit...